A petrezselyemzöldet, a snidlinget és a vajat késes aprítóval vagy turmixgéppel pépesítjük.
A zabpelyhet átszitáljuk, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába (érdemes átszitálni, mert különben nagyon ragacsos lesz a kása).
Egy serpenyőben felmelegítjük a csirke- vagy a zöldségleves-alaplét, majd hozzáöntjük az átszitált zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
Ezután folyamatosan kevergetve pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül hozzákeverjük a zöldfűszerekkel elkevert vajat, és óvatosan összekeverjük.
Főzzük még 1-2 percig, majd levesszük a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk.
A gombát ízlés szerint felszeleteljük, a frissen szedett kakukkfüvet felaprítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a gombát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és a felaprított kakukkfűvel, majd óvatosan kevergetne megpároljuk (amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk).
A gombát a kására szedve tálaljuk.
Megjegyzés
Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.