A meghámozott répát hosszában négyfelévágjuk. A megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és elrendezzük rajtuk a baconszeleteket, a csemegeuborkákat, továbbá a répadarabokat. Szorosan feltekerjük mindet, és megtűzzük fogpiszkálóval.
Felforrósítjuk a vajat, éskörbepirítjuk rajta a hústekercseket. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, és további néhány percig pirítjuk együtt. Azután felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk a húsroládokat.
Kiszedjük a tekercseket az edényből, és félrerakjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, és közepes lángon néhány percig főzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és a tejszínnel gazdagítjuk. Az így kapott mártással kínáljuk a húst. Párolt vörös káposzta és knédli illik hozzá. Oregánóággal díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.