A szárított vargányát kisebb darabokra tépkedjük, és 1/2 dl langyos vízbe áztatjuk. A csiperkéket megtisztítjuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymákat és a zsályaleveleket egészen finomra aprítjuk.
Az olívaolajat és a vajat serpenyőben felforrósítjuk, erre dobjuk a hagymát és a zsályát - mire a hagyma üvegesre pirul, a zsálya is kiadja aromáit. Erre kerül a kétféle gomba. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel fűszerezzük. 10-12 perc percig pirítjuk, közben - ha szükséges - egy kevés vizet adunk hozzá, akár a vargánya aromás áztató vizéből. Itt csupán arra kell ügyelni, hogy az aljára ülepedett szemcsék a tál alján maradjanak.
A tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd besűrítjük vele a mártást. Friss zsályalevelekkel díszítve tálaljuk.
<a >Zsályás vajjal locsolt parajgaluskákkal</a> tálalva különlegesen ízletes!
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
További fotók, receptek és érdekességek <a >Habliliom blogjában</a>!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.