A szárított vargányát kisebb darabokra tépkedjük, és 1/2 dl langyos vízbe áztatjuk. A csiperkéket megtisztítjuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymákat és a zsályaleveleket egészen finomra aprítjuk.
Az olívaolajat és a vajat serpenyőben felforrósítjuk, erre dobjuk a hagymát és a zsályát - mire a hagyma üvegesre pirul, a zsálya is kiadja aromáit. Erre kerül a kétféle gomba. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel fűszerezzük. 10-12 perc percig pirítjuk, közben - ha szükséges - egy kevés vizet adunk hozzá, akár a vargánya aromás áztató vizéből. Itt csupán arra kell ügyelni, hogy az aljára ülepedett szemcsék a tál alján maradjanak.
A tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd besűrítjük vele a mártást. Friss zsályalevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.