Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a lecsepegtetett, felaprított aszalt paradicsomot a meghámozott, átnyomott fokhagymával együtt. Azután kiszedjük, és félretesszük.
Az olívaolajat a serpenyőbe locsoljuk, felhevítjük, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet. Meghintjük egy kevés sóval és 1 csipet pirospaprikával.
A pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint megfőzzük. Félreteszünk kb. 50 ml főzővizet, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
A húscsíkokhoz keverjük az aszalt paradicsomos keveréket, a tejet, a tejszínt, a felkockázott sajtot, valamint a félretett főzővizet, ezután forgassuk bele a tésztát. Végül a bazsalikom lecsipkedett, felcsíkozott leveleivel és némi csilipehellyel ízesítjük. Forrón, néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.