A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Amikor pirulni kezd a teteje, kivesszük a sütőből, a héját eltávolítjuk, majd pürésítjük, és hűlni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kardamomot és a csipet sót.
A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe osztjuk a tésztát. 190 fokon, légkeverésen, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Közben a cukrot összemelegítjük a vízzel. A narancs héját alaposan megtisztítjuk, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A narancs levét kifacsarjuk, a cukorszirupba csurgatjuk, beleszórjuk a héjat is, és az egészet összeforraljuk.
Az így kapott narancsos szirupot a frissen sült muffinok tetejére csurgatjuk.
Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András és Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.