Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük.
A lisztet egy tálban elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, a darált diót, egy csipet sót, a vaníliás cukrot és a reszelt almát, összekeverjük.
A nedves keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és alaposan eldolgozzuk. Ha szükséges, egy kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát.
Egy muffinsütő formát kibélelünk papírkosarakkal, és elosztjuk bennük a tésztát.
A muffinokat előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Nézd meg videón, hogyan készül a habkönnyű almás-diós bögrés muffin!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.