A töltelékhez az egyik hagymát nagyon vékonyra szeleteljük. A serpenyőben felforrósított olívaolajra dobjuk, megszórjuk sóval és csiliporral, majd alacsony lángon aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.
A garnélát is a serpenyőbe tesszük, és rózsaszínre sütjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A fánkokhoz a lecsepegtetett babot turmix- vagy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a durvára darabolt másik fej hagymát és fokhagymát, némi csiliport szórunk rá, és pépesítjük. Szükség esetén lazíthatjuk 1-2 ek vízzel.
A babos masszához 1-2 ek lisztet adunk, és kézzel 15 golyót formázunk belőle. Bő olajban barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A „fánkocskákat” félbevágjuk, és megtöltjük a hagymás garnélával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.