Először a piskótát sütjük meg, később ugyanebben a tepsiben készül a linzer is. A tojásokat a cukorral és a citrom levével 10-12 perc alatt robotgéppel felverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A reszelt almát a cukorral és a fahéjjal puhára pároljuk, majd kihűtjük. A tojásfehérjéket keményre verjük, és a kihűlt almapépbe keverjük.
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható legyen. A tésztát elfelezzük, a felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,180 fokra melegített sütőben 10 percig elősütjük.
A kész piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. Hosszában és keresztben ketté vágjuk. Az elősütött linzer tésztát megszórjuk zsemlemorzsával. A piskótából 1,5 cm-es darabokat vágunk és a tepsibe tesszük. Megkenjük az almakrém felével,majd egy újabb piskóta sor következik. A megmaradt almakrémet ráhalmozzuk,elsimítjuk. A linzer tésztát kinyújtjuk és az almakrémre borítjuk. Felvert tojással lekenjük és mandulaforgáccsal megszórjuk. 160 fokrakészre sütjük.
Megjegyzés
Egy nagyon fenomenális ízű süteményt sütöttem ma. Gondolom,többen kipróbáljátok. Almakrémes töltött linzer
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.