A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az élesztőt, a cukrot és a tojásokat. Alaposan összedolgozzuk, majd lefedjük, és meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük.
Közben az almát és a körtét gerezdekre vágjuk, és eltávolítjuk el a magházukat. Meglocsoljuk a citromlével, és megszórjuk fahéjjal.
A tésztát átgyúrjuk, majd egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Belenyomkodjuk az alma- és a körteszeleteket, és további 15 percig hagyjuk kelni. Megszórjuk a mandulával és a mazsolával, és rámorzsoljuk a vajat.
175 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Közben elkészítjük a vaníliaszószt: 5 ek tejet felforralunk 2 ek cukorral. A többi tejet kikeverjük a pudingporral és a tejszínnel, majd a cukros tejhez adjuk, és együtt főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd a felfújthoz kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.