Lábasba öntjük a fél liter tejet és az 1 deci olajat. Beleszórunk 10 dkg cukrot, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Mielőtt felforrna, lehúzzuk a tűzről, és 30 percig pihentetjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
Belemorzsoljuk az élesztőt, beleszitáluk 60 dkg lisztet és jól összedolgozzuk. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Azután beledolgozzuk a szódabikarbónával, sütőporral és sóval elkevert maradék 15 deka lisztet is. Letakarjuk, félretesszük.
A fahéjat összekeverjük a maradék 5 deka cukorral.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rászórjuk a fahéjas cukrot és a megmosott, lecsöpögtetett mazsola harmadát. Félbe hajtjuk, majd ismét kinyújtjuk. A műveletet még kétszer megismételjük.
A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk, és mindből cipót formázunk. A bucikat kiolajozott tepsiben elrendezzük, és lefedve további 30 percig kelesztjük.
Megkenjük a tetejüket a 2 ek tejjel, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kivesszük, hagyjuk a sütiket kihűlni a tepsiben.
A tojásfehérjéből és a porcukorból sűrű krémet keverünk. Habzsákba töltjük, kereszt alakban nyomunk belőle a sütemények tetejére, majd hagyjuk megszilárdulni.
Az édes zsemléket félbevágva vajjal vagy lekvárral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.