A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy nagyobb sütőlapot sütőpapírral beborítjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőlük, két tenyerem között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal kis mélyedést készítetünk rajtuk.
A sütiket az előkészített sütőlapra helyezzük, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltötjük a diós töltelékkel (kb. 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe), és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele. Dermedésig hűvös helyre tesszük, majd kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.