A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kivesszük, és kinyomkodjuk belőle a a felesleges vizet. A főzőlevet felmelegítjük, majd elkeverjük benne a zselatint. Néhány csepp citrommal ízesítjük.
A felkockázott céklát egy mély tálba rakjuk, majd felöntjük annyi lével, hogy ellepje. Addig dermesztjük, amíg kissé megszilárdul, majd rárakjuk a felkockázott sonkát és tojást, majd a lecsöpögtetett borsót is. Ezután felöntjük a lével.
Hűtőben legalább 3-4 órán át dermesztjük, de jobb ha egy éjszakát pihen.
Hűtött tányéron tálaljuk szeletelve vagy különböző formákra vágva hideg előételként.
Megjegyzés
A tálat béleljük ki folpackkal, így könnyű kiborítani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.