A lisztet, a sót és a cukrot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és a géppel morzsára keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, bekapcsoljuk a gépet, hogy összeálljon a massza. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és koronggá lapítjuk. 30 percre a hűtőbe tesszük.
5 fodros szélű kis tortaformát kivajazunk. Kinyújtjuk körülbelül 3 miliméter vékonyra a tésztát, és 5 kört kivágunk belőle, amelyek 1-2 centiméterrel lesznek nagyobbak a formánknál. A tésztával kibéleljük a formáinkat, és a túllógó részeket levágjuk egy éles késsel. A tészta alját megszurkáljuk villával. A hűtőbe tesszük, amíg a sütő felmelegszik 200 fokra.
Minden tésztára sütőpapírt teszünk, és belehelyezzük a szárazbabot nehezéknek, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben. 10 percig így sütjük. Levesszük a babot és a sütőpapírt, és visszatesszük a tésztát a sütőbe 5 percre.
A lekvárból minden tészta aljára teszünk 2 evőkanálnyit, és még 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük a tésztát a formából. A tortácskákat a friss gyümölcsökkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.