A lisztet, a sót és a cukrot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és a géppel morzsára keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, bekapcsoljuk a gépet, hogy összeálljon a massza. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és koronggá lapítjuk. 30 percre a hűtőbe tesszük.
5 fodros szélű kis tortaformát kivajazunk. Kinyújtjuk körülbelül 3 miliméter vékonyra a tésztát, és 5 kört kivágunk belőle, amelyek 1-2 centiméterrel lesznek nagyobbak a formánknál. A tésztával kibéleljük a formáinkat, és a túllógó részeket levágjuk egy éles késsel. A tészta alját megszurkáljuk villával. A hűtőbe tesszük, amíg a sütő felmelegszik 200 fokra.
Minden tésztára sütőpapírt teszünk, és belehelyezzük a szárazbabot nehezéknek, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben. 10 percig így sütjük. Levesszük a babot és a sütőpapírt, és visszatesszük a tésztát a sütőbe 5 percre.
A lekvárból minden tészta aljára teszünk 2 evőkanálnyit, és még 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük a tésztát a formából. A tortácskákat a friss gyümölcsökkel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.