A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, addig egy másik tálban a porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a narancsok levével és a héjával ízesítjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a mandulalisztet a bennük elkevert sütőporral, majd nagy mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét, hogy ezzel lazítsuk a tésztát. 180 fokon 30 percig sütjük.
A töltelékhez a lapzselatint vízbe áztatjuk. A tejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a túró egyik felét. Nagy mozdulatokkal elkeverjük a masszát, hogy habos maradjon. A citromokból kifacsart levet felmelegítjük, majd a zselatint hozzáadjuk és felolvasztjuk benne. Turmixszal pürésítjük (ha kell). Hozzáadjuk a cukorral elkevert túró másik feléhez és ízesítjük a vaníliával. Az ízesített túrót összekeverjük a habos túróval.
A bevonathoz a cukorból, a vízből és a kukoricaszirupból cukorszirupot főzünk, vagyis 120 fokig hevítjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét és a mentát. A cukorszirupot szép lassan hozzácsepegtetjük a tojásfehérjéhez, és az így kapott habbal fogjuk bevonni a tortát. 3 részre választjuk a habot és 3 féle lila színnel színezzük az ombre hatás kedvéért.
A kisült piskótát kiszúrjuk, és 3 tortalapot vágunk ki belőle. Betöltjük a rétegeket a túrókrémmel és a friss gyümölcsökkel. Ha felépítettük a tortát, a színezett bevonattal, lentről sötétedve bevonjuk a torta külsejét és spatulával egyenesre húzzuk, hogy közben elkeveredjenek a színek, és átmenetes legyen az oldala. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.