A zsemlét felkockázzuk és kevés vízbe áztatjuk. Az olaj felét megforrósítjuk, majd nagy lángon megpirítjuk rajta a megtisztított húsok mindkét oldalát. A darált húst megfűszerezzük a pirospaprika felével, 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a kinyomkodott zsemlekockákat. Az elősütött hússzeleteket megkenjük a darált húsos masszával, majd mindet 1-1 káposztalevélbe csomagoljuk egyenként. Végül fehér cérnával rögzítjük a csomagocskákat.
A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, és aranysárgára sütjük rajta a hagymát és megmaradt finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát, a fűszereket, 2 dl vizet, és felforraljuk. A káposztacsomagokat belehelyezzük úgy, hogy a darált hús alul legyen. Belekarikázzuk a kolbászt, és közepes lángon 1 órán keresztül főzzük az egészet. A bacont száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A töltött káposztát a sült baconnel és a tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.