Vékonyan kikenjünk olajjal a sütőtálat, és beletesszük a megmosott, hosszában félbeszelt és megsózott cukkiniket a vágott felükkel felfelé. Megkenjük a szélüket egy kevés olajjal, és a 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre.
Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt egy zárható edénybe szórjuk, ráöntünk 2,5 dl forrásban lévő, sós vizet, és lefedjük.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott gombát és sonkát. Megsózzuk, megborsozzuk, és összepirítjuk. Végül összeforgatjuk a bulgurral.
Evőkanállal kikaparjuk a cukkinik magos részét, megtöltjük mindet a bulguros-gombás keverékkel, és visszatoljuk a sütőbe további 10 percre. A sütési idő vége előtt 5 perccel megszórjuk a cukkinik tetejét a lereszelt sajttal, és készre sütjük.
A túrókrémhez az áttört túrót simára keverjük az elmorzsolt fetával és a tejföllel, végül meghintjük egy kevés édes-nemes paprikával. Ezt kínáljuk a cukkinihajók mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.