A megtisztított hagymát felaprítuk. A céklát, a zellert, valamint a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
Felforrósítsunk 1 ek vajat, és megpirítjuk rajta a durvára vágott diót és mandulát, azután kiszedjük. A felforrósított olajon üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és együtt pirítjuk néhány percig. Meghintjük 1 tk cukorral, majd felöntjük 1,25 l vízzel. Megsózzuk, és felforraljuk. Azután közepes lángon 25-30 percig főzzük a levest.
Lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a maradék vajat, valamint ½ tk sót, és felforraljuk.Beleszórjuk a búzadarát, és kevergetv eaddig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd beledolgozzuk a tojást és a lereszelt sajtot. Két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából, és forrásban lévő, sós vízben 8-10 perc alatt kifőzzük azokat. Végül mindet kiszedjük egy szűrőlapáttal, és lecsepegtetjük.
A levest botmixerrel pürésítjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a citromlét, valamint, ha szükséges, egy kevés cukrot. Tányérokba merjük, és a tejszínnel, a sajtos grízgaluskákkal, továbbá a felkarikázott snidlinggel kínáljuk. A diós-mandulás keverékkel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.