A langyos vízbe tesszük a 2 ek lisztet, a cukrot, valamint az élesztőt, és felfuttatjuk. A 40 dkg lisztet átszitáljuk, a közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt az olívaolajjal és egy csipet sóval együtt.
Összedolgozzuk, lisztezett felületen átgyúrjuk, közben néhányszor az asztalhoz csapjuk. Ha már hólyagos, cipót formázunk belőle, és fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A céklát meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és 5 percig sütjük az olívaolajon. Az almát meghámozzuk, és magházuk eltávolítása után feldaraboljuk őket. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és felengedjük a meleg tejjel.
Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a kék sajtot. 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk az almát is. A mozzarella sajtot felkarikázzuk. A megsült tésztát megkenjük a kék sajtos mártással, ráhelyezzük a cékla- és mozzarellakarikákat. 250 fokos sütőben 4 percig sütjük. Friss zöld salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.