A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk, és a csontokkal, egész vöröshagymával, 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk, és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemzöldjével ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a megtisztított és kockákra darabolt burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. A hozzávalók puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.