A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, a felaprított hagymát és gombát. Megsózzuk, megdinszteljük, és 2-3 perc után felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval és borssal, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, majd hozzáadjuk a lestyánt, a zellerzöldet és ételízesítőt. Alacsony fokozaton főzni kezdjük.
Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az őrölt köményt és a fűszerpaprikát. Belereszeljük a fokhagymát és belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zellerzöldet és lestyánt, és ezt is belekeverjük. Alaposan összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és nedves vágódeszkára rakjuk.
Amikor felforrt a leves, beletesszük a gombócokat. Kb. 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót is, és kb. 5 perc múlva lezárjuk. Meghintjük petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.