A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A tésztafőző vízbe tesszük a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és szintén lecsepegtetjük. A tésztát összekeverjük a zöldséggel.
Ezután besamelmártást készítünk: a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen.) Ekkor levesszük a tűzről, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint megszórjuk szerecsendióval, és hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
Ezután hozzáadjuk a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan összeforgatjuk.
Egy sütőformát vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a tésztás-zöldséges keveréket, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon pirosra sütjük (kb. 30 perc). Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.