A meggyet kimagozzuk. A levével együtt egy kis fazékba tesszük, majd ráöntünk 5 dl vizet, és ízesítjük a citrom levével és lereszelt héjával, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a sóval. Annyi cukrot teszünk bele, amennyitől nem lesz nagyon édes, és 10 percig kis lángon forraljuk, majd hozzáöntjük a bort, és ismét felforraljuk.
Közben a burgonyalisztet a tejszínnel simára keverjük, ésfolyamatosan kevergetve beleöntjük a levesbe. Felforraljuk, és további 5 percig főzzük.Ha kihűlt, legalább fél napra a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Akár dupla mennyiségben is érdemes megfőzni, mert a nagy melegben rendkívül üdítő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.