A tortalaphoz felverjük a tojások fehérjét 3ek cukorral. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a kakaót, az olvasztott, de nem forró vajat, a sütőport, a lisztet,majd lazán belekeverjük a kemény tojásfehérjéket.
Egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, és mindkét lapot megkenjük a birsalmalekvárral.
A krémhez megfőzzük a csokipudingot a tejjel, és kihűtjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal, majdhozzáforgatjuk az olvasztott csokit is.
A lekváros tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, rátesszük a másik lapot is, végül bevonjuk a tortát a maradék krémmel. A mogyorót durvára türjük, kissé megpirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk.
Megjegyzés
Ünnepi, finom, de egyszerűen elkészíthető desszert!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.