A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézet, a vajat, valamint a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük.
A lisztet és a szódabikarbónát kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a meleg, mézes masszával és a tojással, hogy puha, gyúrható tésztát kapjunk (ha kemény, adunk hozzá 1-2 ek tejet).
Két részre osztjuk a tésztát, majd egy 20 x 30 cm-es tepsin nyújtjuk, a lapokat néhány helyen megszurkáljuk villával, és a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 6 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A pudingokat (mindhármat együtt) a tejjel és cukorral felfőzzük, és kihűtjük. A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A krémet elfelezzük, és felső lapra kenünk belőle 3 púpozott evőkanállal. Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk a kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan, rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.
Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet, és befedjük a második mézes lappal. A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 ek krémmel, és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, valamint a lapok megpuhuljanak.
Másnap a tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük, majd az egészet megszórjuk kakaóporral, és a maradék tejszínnel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.