tésztát a csomagoláson található utasítás szerint lobogó, forró enyhén sós vízbe kifőzzük és leszűrjük.
A cukkinit elfelezzük és kisebb darabokra vágjuk. Ha túl magvas, akkora magját kikaparjuk. A cukkini felét vízben elkezdjük főzni. Ha éppenhogy megfőtt, leszűrjük és egy turmixba, vagy aprítóba tesszük, vagy csak botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és fűszerkeveréket (én csirkehúshoz ajánlottat használtam). Hozzáadunk 1 evőkanál sörélesztőpelyhet is. Összekeverjük és félretesszük.
A hagymát felaprítjuk és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a cukkini másik felét (felkockázva) és közepes lángon, fedő alatt kicsit pároljuk.
A serpenyőben lévő cukkinihez hozzáreszeljük a fokhagymát és alaposan befűszerezzük. Hozzáadjuk a friss majoránnát, egy kevés kakukkfüvet, fehér borsot, sót, fekete borsot. Könnyű fűszerekkel ízesítjük és beletesszük a spenótot is.
A cukkinipürébe csomómentesen belekeverjük az étkezési keményítőt és a serpenyőbe öntjük. 1-2 percig forralju, majd hozzákeverjük a tésztát is. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis sörélesztőpehellyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.