A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük és megtisztítjuk. A bőrös felüket egy éles késsel keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy a húst ne érjük. Mindkét felét bedörzsöljük sóval és borssal
Közepesen meleg serpenyőben bőrrel lefelé fektetjük a kacsamelleket . Hozzáadjuk a rozmaring ágat, a durvára tört diót, a cikkekre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát is . 6-8 percig a bőrös oldalán sütjük, és közben folyamatosan locsoljuk a zsírjával (akkor jó, ha aranybarna színű a bőre). Ezután a húsos felükre fordítva 30-40 másodpercig sütjük (sütés közben tilos böködni a húst).
Előmelegített sütőbe toljuk, és bőrrel felfelé 200 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük, és a serpenyőben pihenni hagyjuk.
A mártáshoz megpucoljuk az almát és a körtét, felszeleljük, majd puhára főzzük. Ha megpuhultak, egy tálban pürésítjük, és fahájjal ízesítjük.
A karamellizált sárgarépa kockához egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és cukrot. Ha a cukor karamellizálódott, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott sárgarépát, és pár percig forgatva pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és lefedve kb. 15 perc alatt roppanósra pároljuk.
Végül a kacsamelleket ferdén felszeleteljük. Tányérra helyezzük a felszeletelt húst a diós hagymával, az almamártással és a karamellizált sárgarépakockákkal. Jó étvágyat! :)
Megjegyzés
Tipp: a kacsát lehetőség szerint közvetlenül tálalás előtt süssük ki, nehogy nagyon kiszáradjon. Ha valaki rózsaszínűen (kicsit véresen) szereti, akkor kevesebb idő is elég a sütéshez! Mindenképp érdemes rászánni egy kis időt. Egy igazi pikáns étel!
Fontos, hogy szobahőmérsékletű hússal dolgozzunk.
Minél szorosabb az irdalás, annál jobban fog ropogni a bőre, és így a zsírja is több lesz!
Akkor az igazi a kacsamell, ha a középen rózsaszínű és kívül ropogós!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.