A tésztához a liszteket, a darált mandulát és a szódabikarbónát egy tálba kimérjük. Egy külön tálba, vagy mérőedénybe, kancsóba kimérjük a mézet, a sót, beletesszük a citromhéjat és a puha zsírt. Jól összekeverjük, majd hozzákeverjük a lisztes részhez. Hagyjuk egy fél órát hűtőszekrényben pihenni.
Ez alatt a megpucolt, felkockázott tököt fél liter vízzel egy lábasban tegyük fel főzni. Érdemes közepes hőmérsékleten lefedett lábasban főzni, így elég hamar elkészül és nem kell állandóan figyelni, hogy elfőtte-e a levét. Ha a tök megpuhult, egy tészta, vagy saláta szűrőbe öntjük és hagyjuk, hogy a felesleges víz kicsöpögjön belőle.
A tököt, az édesítőt, a fűszereket, a tojásokat, és a kókusztejszínt egy turmixgéppel, vagy botmixerrel szép simára turmixoljuk.
A tésztát vagy tápióka szórással kinyújtjuk, vagy egyszerűen a sütőformába nyomkodjuk. 180°C-os sütőben kb. 5 perc alatt elősütjük. Amikor a tésztának kezd színe lenni, kivesszük és még melegen megkenjük a baracklekvárral . A tésztára ráöntjük a tökturmixot, kicsit elegyengetjük.
A piténket betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 180°C-ra és tovább sütjük kb. 50 percig. Amennyiben barnulni kezdene, mielőtt a közepe is szilárdulna, tegyünk a tetejére fóliát!
Amíg a pite sül, a datolyát kimagozzuk és a mézzel, és az olvasztott zsiradékkal, egy villa segítségével összenyomkodjuk. A darabolt diót hozzákeverjük és a pite tetején egyenletesen elosztjuk. A szeletelést megkönnyíti, ha a diófeltétből a pite közepére nem kerül, és a vágások vonalát is igyekszünk kihagyni. 10 percig sütjük, míg a feltét kicsit karamelizálódik. Jól kihűtjük és csak ez után szeleteljük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.