A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukor felével. Óvatosan és fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben fokozatosan hozzáadjuk a maradék porcukrot. A tojáshabot végül óvatosan a sárgájához keverjük.
A formákat kikenjük a vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Mindegyik formát 2/3-ig öntünk a masszával, majd a 160-170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra tesszük a sütit.
Az egyik piskótát megkenjük olvasztott fehércsokival, a másikat olvasztott étcsokival.
Megjegyzés
Egészben sütve lekvárral, krémmel is tölthetjük. Almakompótot vagy ribizlis párolt körtét kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.