A meggyet kimagozzuk, majd egy tálba rakjuk, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, és meglocsoljuk a rummal, majd jól átforgatjuk, és pihenni hagyjuk.
A tojások fehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már keményedik, hozzáadunk a kimért cukormennyiségből 2 evőkanállal, és teljesen felverjük.
Egy nagyobb tálban a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, margarint és a tojások sárgáját, robotgéppel fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, és ezzel is jól átforgatjuk.
A kimért lisztet kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszáshoz úgy, hogy közben a robotgéppel lassú fokozaton folyamatosan keverjük a masszát. Amikor elfogyott a liszt, a tojásfehérje hab 1/4-ét is belekanalazzuk a masszába – közben nem hagyjuk abba a keverést. Amikor a tésztánk egynemű, habosan krémes állagú, kikapcsoljuk a gépet, és óvatosan hozzákavarjuk a maradék habot a tésztához.
A meggy levét óvatosan kinyomkodjuk a kezünkkel, kisebb tálba rakjuk, rászórjuk a lisztet, majd jól összekeverjük. (A liszt nem engedi, hogy lesüllyedjen a tészta aljára a meggy).
Egy 32x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd egyenletesen elrendezzük rajta a meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép, enyhén piros színt nem kap.
Megjegyzés
Klasszikus nyári sütemény, bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető. Mutatóssá tehetjük, ha szeletelés helyett fém formák segítségével különböző alakzatban kiszúrjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.