Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi fánk - Mindmegette villámverseny recept
recept
Rafinált

Farsangi fánk - Mindmegette villámverseny

120 perc
8 adag
Megfizethető
2015. 11. 25.

Elkészítés

  1. Meleg helyen fogjunk hozzá, lehetőleg minden hozzávaló legyen meleg, illetve szoba-hőmérsékletű, a tojást is vegyük ki előre a hűtőből. 1 dl tejet meglangyosítok 1 mk. kanál cukorral, elmorzsolom benne az élesztőt, tetejét megszórom liszttel, meleg helyre állítom. Egy nagy tálba szórom a lisztet, hozzáteszem a cukrot, az olvasztott vajat(margarint), a tojássárgákat, a rumot, a reszelt citromhéjat. Amikor az élesztő feljött (akkor jó, ha már hab az egész), azt is hozzáöntöm és meglangyosítom a maradék tejet. Itt nem lehet pontos mennyiséget írni, annyi tejet öntök hozzá, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjak, nagyon fontos, hogy ne legyen se túl kemény, se túl híg. Lehet kézzel is dagasztani, én úgy szoktam, hogy előbb kézzel összedolgozom, mert a kezemben érzem, hogy milyen sűrű legyen a tészta, majd géppel, dagasztókarral nagyon jól, hólyagosra kidolgozom.
  2. Letakarom és addig hagyom állni, amíg duplájára dagad. Sajnos előfordul, hogy valamiért nem kel jól a tészta, ha észrevesszük, hogy kb, 20 perc múlva nem igazán jön még fel, akkor valószínűleg túl híg lett, tegyünk hozzá még egy kis lisztet és dagasszuk újra, így már beindul a kelés. Amikor duplájára kelt, kiborítom jól meglisztezett deszkára, kb. 2 cm vastagságúra kinyújtom, kiszaggatom. Lehet nagyobb, kisebb méretű, ki milyet szeretne. A leszakadó részekből kis formákat csinálok, perecet, csavart rudat. Konyharuhával letakarom és hagyom még így kelni 20 percig.
  3. Egy lábasban olajat forrósítok (lehet olaj és zsír vegyesen), kb 7-8 dl kell hozzá. Ez nagyon soknak tűnik, de ami megmarad fel lehet használni más ételhez. Fontos, hogy a zsiradék ne legyen nagyon forró, mert akkor megég a fánk, de ha nem elég meleg, akkor nem jön fel szépen. Én úgy csinálom, hogy tartalék lángon forrósítom addig az olajat, amíg látom, hogy már jó és így sütöm végig. A fánk közepére ujjunkkal nyomjunk egy lyukat, és amikor betesszük a forró zsiradékba ez a lyukas rész kerüljön alulra. Az első oldal kicsit tovább sül, kb. 2 perc kell neki (én nem szoktam lefedni), a másik oldal viszont már hamarabb megsül. Papírra szedem, hogy a felesleges zsiradékot.
Megjegyzés
Mindmegette Villámverseny

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sütőporos fánk
Recept
Bonyolult

Sütőporos fánk

35 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Csörögefánk (Bába foga)
Recept
Bonyolult

Csörögefánk (Bába foga)

90 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Papikné Veress Andrea szerző profilképe

Papikné Veress Andrea

30 perces túrófánk
Recept
Egyszerű

30 perces túrófánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Wagensommer Alexandra szerző profilképe

Wagensommer Alexandra

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti
Recept
Mester

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Malpura, joghurtos fánkocskák örömmel
Recept
Rafinált

Malpura, joghurtos fánkocskák örömmel

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Erdélyi túrófánk
Recept
Egyszerű

Erdélyi túrófánk

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos csörögefánk
Recept
Bonyolult

Hagyományos csörögefánk

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagymama féle fánk
Recept
Egyszerű

Nagymama féle fánk

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Sütőporos fánk recept
Recept
Bonyolult

Sütőporos fánk

35 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fánk vaníliakrémmel töltve recept
Recept
Rafinált

Fánk vaníliakrémmel töltve

105 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti recept
Recept
Mester

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Szabi, a pék szerző profilképe

Szabi, a pék

Szalagos fánk  recept
Recept
Mester

Szalagos fánk

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Foszlós farsangi fánk recept
Recept
Bonyolult

Foszlós farsangi fánk

120 perc
|
30 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olasz fánkok forró vaníliaszósszal recept
Recept
Bonyolult

Olasz fánkok forró vaníliaszósszal

90 perc
|
10 adag
|
Átlagos
DUSHA CSENGE szerző profilképe

DUSHA CSENGE

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.