Hámozzunk meg 4 db körtét, és alulról vágjuk ki a magházukat. Adjunk hozzájuk 1 db fahéjrudat és 3 dl édes fehérbort, majd főzzük puhára.
Keverjünk 2 ek zselatint 1 dl hideg vízbe, majd melegítsük fel, és keverjük össze 10 dkg mézzel. Ha kihűlt, forgassunk bele 4 dl sűrű natúr joghurtot és 4 dl felvert habtejszínt. Öntsük a habot folpakkal kibélelt, kis formákba, és hűtsük le.
Keverjünk a fahéjas borból egy keveset 2 ek aszaltszilva-lekvárhoz. Tálaljuk a körtét a joghurthabbal, egy kevés lekvárral és darált mandulával megszórva.
Fotó: Tucsek Tünde
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.