A kanadai sütőtökről levágom az elvékonyult részt, az öblösből eltávolítom egy kanállal a magházat, a talpáról levágok egy vékony szeletet. A belsejét megsózom, és locsolok bele olívaolajat. Beleállítom egy tepsibe, melyre néhány csepp olajat öntöttem, 180 fokos (hőlégkeverés fokozaton) sütőben 30 percig sütöm.
Közben a hagymákat, petrezselymet, zellerlevelet apróra vágom, a paradicsomot kockázom, a chili és a hegyes paprikát karikára vágom. A kaliforniai paprikát szeletelem. A gomba törzsét aprítom, a fejét szeletelem.
Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a hagymákat, rádobom a darált húst, és kifehéredésig sütöm, majd az apróra vágott csiperkegombát is hozzáadom. A csiperkegomba szeleteket félreteszem, a többit átrakom egy keverőtálba. Hozzáadom a rizst, a tojást, a chili paprikát, fűszerezem, öntök hozzá bort, és jól összekeverem.
A tölteléket beletöltöm a sütőtökbe és visszateszem a sütőbe.
Lereszelem a sajtot. Újabb 30 perc után a töltelék tetejére rakom a paradicsom kockákat és a reszelt sajtot, majd grill fokozaton készre sütöm.
Megjegyzés
Ősz, a sütőtök idénye. Nem csak sütni lehet, és nem is csak leves készíthető belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.