A rizst megmossuk és félpuhára főzzük. A cukkinik mindkét végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét, és mindegyik cukkini alját egyenesre vágjuk. A kivájt részt félretesszük. A cukkinihajókat megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk vegetával, és állni hagyjuk.
A kókuszzsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, tovább pároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg majdnem a zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a cukkinik kockára vágott kivájt belsejét, és pár percig pároljuk. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, rátesszük a főtt rizst és egy felvert tojást, majd alaposan összekeverjük.
A keverékkel megtöltjük a cukkiniket, és egy kókuszzsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk mindet. A tejfölt elkeverjükegy tojással, és meglocsoljuk vele a megtöltött cukkinik tetejét. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal és a zsemlemorzsával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha a töltelékből maradt, akkor muffinformába tesszük, és a cukkinikkel együtt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.