A felaprított hagymát és a felkockázott piros paprikát két csipet sóval olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát jól összekavarjuk.
Egy tálba rakjuk a darált húst, majd belekeverjük az üvegesre párolt hagymát. A rizst megmossuk, beletesszük a tálba, valamint belerakjuk a zabpelyhet is. Feltörünk két tojást, ezt is hozzáadjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zöld fűszerekkel: kaporral, csomborral. Én egy teáskanál felaprított zöld kaprot és 3 szál csombor ágat használtam. Jól összegyúrjuk.
Előkészítjük a kuglófformát. Olajjal kikenjük és kibéleljük savanyú káposztalevéllel, úgy hogy mindenhol befedje a kuglófformát. Belekanalazzuk a húsos tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd lefedjük újabb levelekkel.
A tetejére csombor ágat (borsikafű) teszünk. Ráöntünk egy dl vizet, alufóliával beburkoljuk és forró (200 fokos) sütőbe egy tepsire tesszük, én az alsó rácsra raktam. A tepsibe vizet öntünk, közben ellenőrizzük, hogy a víz ne párologjon el. A kuglófformába is két alkalommal pótoltam a folyadékot (kb. 2 dl vizet még ráöntöttem). Másfél óráig a fólia alatt sült, majd levettem róla és egy kicsit pirítottam.
Amikor elkészült, 10-15 percig pihentettem, ezt követően egy tálra borítottam (vigyázni kell mert marad folyadék alatta és könnyen kifolyhat).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.