A citromfűteát leöntjük 3 dl lobogó forró vízzel, és állni hagyjuk 6 percig. Közben a megtisztított salottát apróra kockázzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk, és a leveleket lecsipkedjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára aprítjuk.
Egy fazékban felhevítjük a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymakockát. Felöntjük a borral, a teával és az alaplével, hozzáadjuk a zöldborsót és a babérlevelet, majd felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd lassú tűzön főzzük kb. 5 percig. Ezután a babérlevelet eltávolítjuk, és kiveszünk 2 ek borsót. Az aprított zöldfűszereket a levesbe forgatjuk. Botmixerrel pürésítjük, szitán átpasszírozzuk és a fazékba visszatéve belekeverjük a tejszínt. Végül a levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A félretett 2 ek borsóval és zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.