A zöldségeket ízlés szerint - inkább nagyobb méretűre -feldaraboljuk. karikázzuk fel.
A húsokat sózzuk, borsozzuk és a rozmaringgal és az összetört fokhagymával fűszerezzük.
A római edény alját -a rövid áztatást követően - kibéleljük bacon szalonnával, majd a póréhagyma és a zöldségek felét rárakjuk. Erre ráhalmozzuk a fűszerezett csirkedarabok felét, majd újra egy réteg zöldség és egy réteg hús következik. A tetejére baconszalonnát teszünk elfedve a húsokat. Végül felöntjük a borral, meglocsoljuk olívaolajjal és a római tál tetejével lefedjük.
Hideg sütőbe toljuk és kb. 200 fokon 40 percig, majd a fedőt levéve további 10-15 percig sütjük.
Azért ajánlanám télre ezt a finom egytálételt, mert az ízek igazán összeérnek a végén a téli időszakban hiányzó vitaminok a sok zöldségben benne vannak.. Akár egy friss bagett kenyérrel vagy főtt jázmin rizzsel igazi díjnyertes fogás!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.