A lisztet és a fűszereket egy tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést csinálunk. A cukorral a tejet meglangyosítjuk, majd beleöntjük a mélyedésbe, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Ha felfutott, beleütjük a tojásokat, és szépen összedolgozzuk. Ha nagyon kezünkhöz ragad a tészta, egy-két evőkanálnyi olajat tegyünk bele, és kezünkre is, majd gyúrjuk addig, amíg el nem válik az edény falától. Ha a tészta túl kemény, még tejet, ha túl még lágy, lisztet adunk hozzá.
Ha kész a tésztánk, a tetejét finoman meglisztezzük, majd letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A vajat - vagy margarint - egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, majd beletesszük a tejfölt és a többi fűszert, majd jól összekeverjük.
Ha megkelt a tésztánk, két cipóra osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk téglalap alakúra, majd nekünk tetsző, kisebb téglalapokat vágunk belőle. A téglalapokat megkenjük a fűszervajjal, feltekerjük, majd az így kapott hengerekből csigákat vagy fonatokat csinálunk. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is.
A maradék fűszervajjal a tészták tetejét megkenjük, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben 180 -190 fokon készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.