Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kolbász kivételével, illetve a tojássárgájából csak kettőt.
A közepesen kemény tésztát fakanállal hólyagosra felverjük, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kelesztés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd féltenyérnyi méretűre kockázzuk, és a karikára vágott kolbásszal egyenként megtöltve kis bucikat formálunk belőlük.
A bucikat kizsírozott tepsibe helyezzük, egymástól ujjnyi távolságra rendezzük, majd a tetejüket megkenjük a harmadik tojássárgájával. Sütőben (vagy kemencében) pirosra sütjük. Sütőben a 40-45 percig sütjük, forró kemencében kb. 5 percig.
Megjegyzés
Téli estéken, forralt boros baráti beszélgetéshez kiváló!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.