A makrélát kisebb darabokra tépkedjük, és az esetleges szálkákat eltávolítjuk. A mascarponéhoz hozzáadjuk a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk frissen őrölt színes borssal. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ráfacsarjuk a citromlevet, majd simára keverjük. (a citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször). A krémhez hozzáadjuk az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan összekeverjük. Ezután pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tojást megszórjuk egy csipet sóval, majd villával enyhén felverjük. A leveles tésztából két egyforma nagyságú kört vágunk. Ezután felvágjuk nyolc egyforma cikkre mindegyik tésztát, majd megformázzuk. A megformázott kifliket egymástól kicsit távolabb helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd lekenjük a tojással. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten, pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. A sütőből kivéve, rácsra helyezzük és kihűtjük, majd a kifliket félbevágjuk, vagy kettétörjük és megkenjük a szendvicskrémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.