A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A felkockázott hideg vajat egy tálban gyorsan összedolgozzuk a liszttel, a tojással és a sóval. Cipóvá gömbölyítve folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percig.
Közben a pórét a gyökér feletti fás rész és a sötétzöld levelek eltávolítása után megmossuk, majd felszeleteljük vagy kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 1/2 cm vastag kerek lappá nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kivajazott 24 cm-es piteformát úgy, hogy peremet is képezünk, és az alját villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben elősütjük 10 percig, majd kivesszük, és eloszlatjuk rajta a felszeletelt pórét vagy kirakjuk a sűrűn egymás mellé állított pórédarabokkal.
A tojásokat habosra keverjük a tejszínnel és a tejjel. A kakukkfűvel, a szerecsendióval és sóval, borssal fűszerezzük, majd a póréra öntjük.
Végül a pitét változatlan hőfokon készre sütjük kb. 50 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.