Botmixer segítségével pürésítjük az áfonyát, a mézet és a citromlét egy keverőtálban. Hozzáadjuk a cukrot, majd 10 percig keverjük. A pürét befőttesüvegbe töltjük, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
A gofrihoz a vajat kikeverjük a cukorral, a tengeri sóval és a fahéjjal. Beledolgozzuk a tojásokat és a tejet, hozzáadjuk a citromlét, majd apránként beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül a masszát csomómentesre keverjük.
A gofrisütőt felforrósítjuk, és vékonyan megkenjük olajjal. Rácsorgatunk egy kis merőkanál gofritésztát, és megsütjük. Ugyanígy a maradék tésztát is megsütjük.
Közben a tejszínből habot verünk, és a cukorral édesítjük. A gofrikat a tejszínhabbal és az áfonyapürével kínáljuk.
Megjegyzés
Az esetleg megmaradt pürét a hűtőben tárolhatod 3-4 napig.
fotó: Wirths PR / Trendxpress
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.