A karajszeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre rakunk egy szelet sonkát, egy negyed főtt tojást, burgonyakarikát, petrezselyemzöldet, és ecetes uborkát, majd összecsavarjuk. Konyhai kötözőzsineggel vagy hústűvel össze fűzzük.
A tojást kevés sóval felverjük, a zsemlemorzsába sajtot reszelünk. A húsgöngyölegeket megforgatjuk a lisztben, tojásban, és a sajtos zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.
A körethez kisütjük /a hús zsíradékában/ a mirelit burgonya krokettet. Elkészítjük a saláta lét, tálalás előtt rakjuk bele a metéltre vágott salátát, így ropogós marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.