Elkészítés: A tésztához tegyük keverőtálba a porcukrot és az egész tojásokat, robotgéppel keverjük jó habosra (kb. 10 percig). Szitáljuk a hab tetejére a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricalisztet és a kakaót, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.
2 db 20 cm-es tortaformát kenjük ki alaposan vajjal, szórjuk meg liszttel, majd osszuk el kétfelé a tésztát, öntsük bele a formákba. Helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe, süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk a tésztát pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki egészen.
A krémhez a mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kanalanként keverjük hozzá a darált grillázst(ízlés szerint tehetünk bele több porcukrot is). A habtejszínt verjük habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez. Ezután osszuk el kétfelé a krémet.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki, és keverjük a kettéosztott krém egyik feléhez.
Helyezzük tálcára az egyik teljesen kihűlt tésztalapot, kenjük rá a fehér krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és kanalazzuk a tetejére a csokoládés krémet. Az elkészült tortát tegyük legalább 1 órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.