A csokoládét apró darabokra vágjuk, a gyömbért egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A szódabikarbónát simára keverjük a vízzel.
A barna cukrot, kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a mézet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott, puha vajat és robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, és a vízzel elkevert szódabikarbónát, és alaposan elkeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a kakaót és az őrölt fahéjat, majd állandó keverés mellett a vajas-cukros keverékhez adjuk. Végül állandó keverés mellett beletesszük az apróra vágott csokoládét. Ezután betesszük pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön a tészta.
A kihűlt tésztából diónyi golyókat formázunk, majd kristály cukorba hempergetjük őket.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól távolabb ráhelyezzük a golyókat. Ezután a tenyerünkkel óvatosan lenyomjuk egy kicsit. (Tényleg csak egy kicsit nyomjuk meg, mert sütés közben úgyis szétterül a tészta).
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve rácson hűtjük ki.
Megjegyzés
Az elkészült keksz nagyon finom, omlós. Száraz helyen hosszabb ideig is eltartható. Kínálhatjuk pl. egy pohár tejjel, teával, vagy elropogtathatjuk csak úgy magában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.