A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a barna cukorral. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Megszórjuk a sütőporral, a sóval és a gyömbérrel, majd alaposan összedolgozzuk a liszttel.
Az így összekevert masszát legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, de akár éjszakára is hagyhatjuk.
Miután lehűlt a tészta, nedves kézzel dió nagyságú golyókat formázunk belőle. A golyókat megforgatjuk a cukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól 6-7 cm távolságra, és spatulával vagy a tenyerünkkel kicsit meglapítjuk mindet.
190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg megpirulnak a tallérok.
Megjegyzés
Jó tanács: az alapanyagtól függően változhat a sütemény keménysége, ezért vagy frissen fogyasszuk, vagy akár több hétre is eltehetjük, amíg visszapuhul az édesség. Ha kellően megkeményedik, komoly önvédelmi fegyvert kapunk.
Egy pohár tej mellé kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.