A lenmaglisztet egy kis tálba tesszük, felöntjük kb. 8 ek vízzel, és állni hagyjuk.
A cottage cheese-t összekeverjük a rizsliszttel, a hajdinaliszttel, a kukoricaliszttel, a sütőporral, a puha vajjal és a sóval. Hozzákeverjük a beáztatott lenmaglisztet, és alaposan összegyúrjuk.
Ezután hajdinaliszttel megszórt deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Berácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Nem szükséges pihentetni, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre.
Ma tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam és késő délután amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát. A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:) Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúzalisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen más lisztet használok - gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.