A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd mikor elkezd felhabosodni, a cukrot apránként hozzáadagoljuk és addig verjük, míg krémes fehér habot nem kapunk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot,a vizet majd fehéredésig keverjük és hozzárakjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a kockára vágott sárgabarackot és összekeverjük.
A felvert tojásfehérjéből kivesszük kb a negyedét és ezzel fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a többi tojásfehérjét.
A tésztát egy torta formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
A mascarponéba öntjük a porcukrot, a pudingport, a rumot és habverővel simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponés krémbe beleforgatjuk a felkockázott őszibarack felét és 5 evőkanál tejszínhabbal lazítjuk a krémet.
A kihűlt diós piskótát kör alakban három részre vágjuk. Az első karikát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém felét rákenjük. Következik a második lap amit szintén megkenünk lekvárral és a maradék krémmel. Befedjük a harmadik lappal. Egy habzsákba szedjük a tejszínt és nagy rózsákkal díszítjük a torta tetejét és az oldalát, a tetejére szeletelt őszibarack és gránátalma kerül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.