A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.
A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és megszórjuk búzadarával. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 15 percig sütjük. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető szilvás süti recept. Nem csak szilvával finom. Sárgabarackkal is érdemes elkészíteni, vagy bármilyen más gyümölccsel. Nagyon fontos, hogy a tésztát pihentessük, mert akkor lesz finom omlós.
A receptet és a fotót Veruss74 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.