Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk (ha valaki szereti a héját, akkor nem szükséges megpucolni), és felkockázzuk.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejföllel és a joghurttal, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés petrezselymet aprítunk bele, és egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd jól behűtve, friss petrezselyemmel és uborkakarikákkal díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
Nyáron, a nagy melegben jól esik egy hűsítő leves, amit laktózmentesen is elkészíthetünk. Gyors és egyszerű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.