A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi, majd felhasználás előtt leszűrjük, sózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát és a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a szerecsendióval. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét és 50 ml vizet. Kis lángon, lefedve 30 percig pároljuk, ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt vizet.
Hozzáadjuk a húshoz a megtisztított, feldarabolt gombát, és együtt pároljuk további 5 percig. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a megtisztított, felaprított petrezselyemmel és a cukorral.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Beletesszük a burgonya felét, erre halmozzuk a gombás hús 3/4-ét, erre kerül a burgonya másik fele, majd a befedjük a maradék gombás hússal. Megszórjuk a reszelt sajttal, és180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45-50 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.